Torkarblad och spolarvätska för klar sikt och säker körning

Torkarblad och spolarvätska för klar sikt och säker körning

Torkarbladen är viktiga för en säker körning och genom att byta till nya och fräscha torkarblad säkerställer du att du har bra sikt även vid dåligt väder. 

Undersökningar har visat att cirka 70 procent av alla olyckor beror på att man inte ser eller syns i trafiken. Slitna torkarblad är en av flera faktorer som bidrar till försämrad sikt. Det är inte bara för din egen skull som du behöver ha bra torkarblad.

För att du garanterat ska ha god sikt under alla omständigheter rekommenderar vi att byta torkarbladen var sjätte månad och regelbundet fylla på spolarvätska.

När skall man byta torkarbladen?

Ett bra riktmärke är att se över torkarbladen när du byter däck, det vill säga två gånger om året. Det är kvaliteten på torkarbladen och väderförhållanden som påverkar hur ofta torkarbladen behöver bytas ut. Torkarbladen slits mer på hösten och vintern när löv, is och snö samlas på vindrutan. 

Tips för längre hållbarhet:

Väl omhändertagna torkarblad håller längre. Ta för vana att torka av och göra rent torkarbladen med en ren trasa och koncentrerad spolarvätska – ju oftare, desto bättre.

Vaxrester från biltvätt är en riktig fiende för dina torkarblad. Rengör rutan och torkarbladen direkt efter t ex maskintvätt.  Ett tips är att köra torkarbladen fram och bak med spolarvätska direkt efter tvätt. Du får då bort hinnan som annars skapas och kan leda till sträv ruta med hoppande torkarblad och irriterande ljud.

Vi erbjuder högkvalitativa torkarblad från Bosch och SWF ute på alla våra filialer. Om du har frågor gällande priser eller är osäker på vad som passar till ditt fordon, så är du alltid välkommen att kontakta oss på Släpis.

Ett litet urval ur vårt sortiment:

Bosch Torkarblad

700 mm, N71
…………… 773397011238

Bosch Torkarblad

700 mm, TWIN N70
…………… 773397018170

Arom Dekor Spolarvätska

Koncentrerad, blandas med vatten. Effektiv ner till -65C, 210 liter
…………… 9271001003

SWF Torkarblad

700 mm, med inbyggd
spolarmunstycke
…………… 937S132705

SWF Torkarblad

700 mm, T7
…………… 983132704

SWF Torkarblad

700 mm
…………… 983132700

Relaterade Nyheter