DIN KOMPLETTA RESERVDELSPARTNER SEDAN 1966

Släpis säljer reservdelar och paketlösningar till nyttofordonsverkstäder på den svenska marknaden. Släpis är en del av BPW Aftermarket Group som finns i 25 länder och erbjuder ett komplett sortiment av kvalitetsprodukter för reservdelshandel mot tunga fordon.

Släpis - en del av BPW Aftermarket Group

Släpis som grundades i mitten på 60-talet säljer reservdelar och paketlösningar till den svenska fordonsindustrin.

Släpis riktar sig i huvudsak till det tyngre verkstadsnätet med kunder som exempelvis Volvo och Scania. Företaget är en del av det globala nätverket BPW Aftermarket Group som idag finns på över 170 platser i 25 länder. 

BPW Aftermarket Group erbjuder ett komplett produktsortiment för lastbilar och trailers. BPW Aftermarket Group:s leverantörer tillhandahåller naturligtvis inte bara reservdelar från BPW Group:s varumärken, utan alla reservdelar som är nödvändiga vid reparation och underhåll av nyttofordon.

Det breda produktsortimentet i kombination med hög tillgänglighet och säkra leveranser är rätt förutsättningar för att hålla fordonsflottor med så minimala och korta stillestånd som möjligt.

Släpis levererar högsta kvalitet

Med kvalitetsdelar och tillbehör från oss kan du känna dig trygg. Dessutom kan du reducera dina kostnader och spara tid genom att handla allt på ett och samma ställe.

Släpis samarbetar endast med välkända leverantörer som garanterar genomgående hög kvalitet och leveranssäkerhet på sina produkter. Genom att handla hos oss får du tillgång till ett brett sortiment av de absolut bästa varumärkena i branschen. 

Vi erbjuder originaldelar som är en garanti för högsta prestanda. Alla originaldelar utvecklas och konstrueras enligt mycket strikta kvalitetskrav och testas noggrant. Originaldelar är en självklarhet för oss eftersom de håller längre, har perfekt passform och klarar bättre extrema påfrestningar. Som komplement till originaldelarna erbjuder vi även ett sortiment av alternativa delar från utvalda leverantörer. Alla alternativa delar håller jämn hög standard och är väl testade.

Vi jobbar kontinuerligt med att uppdatera vårt produktsortiment och är en av de få på marknaden som kan erbjuda ett brett spektrum av originalreservdelar och reservdelar med hög kvalitet.

Stark regional förankring

Med en stark regional förankring runt om i landet står vi beredda att ge en snabb och effektiv lösning på dina problem.

För att säkerställa optimal leverans har vi 12 filialer i hela Sverige, där Luleå är den nordligaste och Malmö den sydligaste. Släpis huvudkontor och centrallager ligger i Ängelholm. Våra filialer är utrustade med de vanligaste reservdelarna, men också med delar som är anpassade till regional och lokal efterfrågan. 

Snabba och säkra leveranser

Vi har satsat på snabb och säker distribution av reservdelar och flertal olika distributionssätt för att täcka alla behov. Vi skickar dina varor med Schenker, Posten eller DHL. Du kan söka ditt gods på respektive leverantörs hemsida med identifikationsnumret du får av oss. 

Vid akuta situationer erbjuder vi extra snabba leveranser med egna budbilar, det ökar din effektivitet och kortar ned dyrbara stillestånd.

Professionell service

Med lång erfarenhet i branschen kan vi erbjuda en kompetens i särklass. Vi håller oss uppdaterade inom den senaste tekniska utvecklingen med kontinuerliga utbildningar i direkt samarbete med våra leverantörer. Som kund hos oss skall du alltid känna dig välkommen och väl bemött oavsett ärende eller fråga. Vår kunniga personal hjälper dig att snabbt identifiera de reservdelar du behöver. Vi hjälper dig gärna med vägledning i komplexa frågor.

Vi är övertygade om att ökad förståelse och en gemensam kunskapsbas ger bättre resultat och nöjda slutkunder. Därför erbjuder vi anpassade verkstadsutbildningar till alla våra verkstadskunder.

Släpis vision

 • Vi är den ledande och naturliga reservdelspartnern för tunga fordon på den svenska marknaden.
 • Genom att arbeta med kvalitet och hållbarhet över samtliga processområden leder vi omställningen till gröna, lönsamma och effektiva logistikflöden.
 • Vi växer tillsammans med våra kunder och säkerställer framförallt våra kunders konkurrenskraft på den svenska marknaden.
 • Vi ska göra vårt åtagande till, de fastställda, globala hållbarhetsmålen och säkerställa att vår verksamhet alltid är klimatneutral.

Släpis historia

Gunilla och Sven Palm med en leverantör från USA

 • 1966 AB SLÄPVAGNSBROMSAR
  1966 startar Sven Palm och Torsten Eriksson AB SLÄPVAGNS-BROMSAR i Solna.
  AB SLÄPVAGNSBROMSAR började först renovera bromsventilen 6700B, men inriktade sig så småningom på att köpa nya detaljer vilka såldes vidare till Scania- och Volvohandeln, även utanför Stockholm. Under 80-talet flyttade företaget till nya rymligare lokaler i Sollentuna.

Svenska Armén hade vid ett tillfälle lagt ut förfrågan om ett större antal tyska kopplingsnävar, både med och utan ventiler.

Vi offererade GRAUs kopplingsnävar. GRAU (numera Haldex) kontaktade i sin tur FOMA, som var sedan 1967 GRAUs generalagent i Sverige. De tyckte att FOMA skulle ta kontakt med oss, båda företagen låg ju i Solna, berättar Sven Palm, grundaren av Släpis. 

Kort därefter skrev Släpis och FOMA ett samarbetskontrakt och började sälja BPW reservdelar jämte deras övriga sortiment. På så sätt uppstod kontakten mellan FOMA och Släpis.

 • 90-talet Släpis Släpvagnstillbehör AB, senare ändrat till SLÄPIS AB
  Ett nytt bolag bildas SLÄPIS SLÄPVAGNSTILLBEHÖR AB, senare ändrat till SLÄPIS AB. SLÄPIS är ursprungligen ett öknamn, framkallat av lagerpersonalen på FOMA: ”Nu är SLÄPIS här igen och skall ha en massa delar!
 • 1998-1999 BPW koncernen köper upp LIBA, Trailermaterial och Släpis
  Den tyska koncernen BPW, världsettan inom tillverkning av släpvagnsaxlar av högsta kvalitet, köper upp tre separata bolag i Sverige, där LIBA (Linjebuss AB) i Helsingborg är äldst, därefter köptes Trailermaterial i Göteborg och sist, 1999, tillkom Släpis AB i Sollentuna, vars namn fick stå för hela bolaget.
  Trots tre separat inköpta bolag har man ändå lyckats att bevara den personliga prägeln som förknippas med ett familjeföretag där servicen är hög och kunden står i centrum.
 • 2008 öppnar filialen i Jönköping
  Släpis bolagen arbetar oberoende av varandra under många år och först med uppbyggandet av filialen i Jönköping vintern 2006/2007 startar man ett samarbete och gemensamma projekt.
 • 2009 öppnar filialen i Växjö och Karlshamn
  2009 öppnar Växjöfilialen och 2010 kompletteras denna med en mindre station i Karlshamn
 • 2009 Centrallager i Ängelholm
  Mitt i lågkonjunkturen påbörjas uppbyggnaden av centrallager i Ängelholm. Det blir startskottet för ett nytt sätt att arbeta, öka kommunikationen mellan filialerna, backa upp varandra ifrån olika kontor och enas i sitt servicearbete. Det ger ökad service åt kunderna med tillgänglighet – både av kompetens och material. 
 • 2011 Huvudkontor i Ängelholm
  Släpis huvudkontor centraliseras till Ängelholm. Vissa funktioner blir koncerngemensamma med FOMA, som t ex lager, ekonomi och IT.