Om HBN

Produkter från HBN

Stänkskärmar
Istoflex
Greenflex
Sprayflex
Fästen

HBN - DIN SPECIALIST PÅ KOMPOSITMATERIAL

HBN -Teknik A/S i Danmark har varit en del av BPW-koncernen sedan 1982 och har sedan 1986 producerat och levererat skärmar och antispray av plast till fordonsindustrin över hela världen. HBN är certifierad ISO 9001, ISO 14001 och IATF. I Sverige representeras HBN starkt och lojalt av Släpis-teamet.

Produktionen ligger i Ringsted och genomgår för närvarande en grundlig modernisering. Ambitionen är att HBN ska vara ännu starkare rustat för framtiden. HBN har precis installerat en ny 3200-tons Engel formsprutningsmaskin och ett stort antal administrativa ändringar och systemförbättringar införs parallellt. HBN tillverkar egna varumärken, men också ett brett utbud av delkomponenter som skickas ut till stora externa partners över hela världen.

HBN producerar premiumprodukten ISTOFLEX som har visat sig vara värd i decennier – särskilt i Norden där kraven på kvalitet och uthållighet är högre på grund av de låga temperaturerna under vintersäsongen. ISTOFLEX är tillverkad av special blandat gummimaterial – kombinationen är unik och kundernas stora lojalitet är det bästa beviset på att ISTOFLEX är bäst i skogen och ISTOFLEX är bäst i den skandinaviska vintern och under svåra förhållanden på vägarna.

HBN har gett sig själv i uppdrag att ta hand om miljön. HBN fortsätter därför att förlita sig starkt på en ”grönare” skärm – GREENFLEX är tillverkad av återvunnen plast som blandat gummi. Denna skärm säljs mestadels på kontinenten, där temperaturen inte fluktuerar så mycket från sommar till vinter.

Under de kommande åren kommer HBN att lansera ett nytt skärmkoncept som ytterligare minskar mängden plast. HBN har lyssnat på marknaden och därför ändras designen något – framför allt visuellt blir skärmarna mer uppdaterade. Lanseringen startar under Q1 /2022 med den första varianten och resten av sortimentet kommer att anpassas kontinuerligt så att konceptet så småningom kommer att stå som helhet.

För mer information och teknisk rådgivning på skärmarna från HBN kontakts din närmaste Släpis.

Hemsida